Option Rally

Denna mäklare erbjuder ej längre handel med binära optioner. Svenskar som vill handla med binära optioner bör istället titta på Quotex eller Pocket option.

optionrally-logoOption Rally öppnade år 2011 och har varit en av pionjärerna av gäller att erbjuda binära optioner via mobilappar. (Givetvis går det även att handla vi datorn.) Utbudet av underliggande är inte enormt. Mest välfylld är kategorin för valutapar där det finns över två dussin par att välja mellan. I övrigt är utbudet av underliggande begränsat till en handfull råvaror och drygt ett dussin vardera av aktier och index.

Man måste sätta in $1 000 för att få ett standardkonto hos Option Rally, vilket är lite väl mycket för många hobbyhandlare. För att få ett minikonto krävs dock bara $200. Även detta är dock ganska mycket med tanke på att det finns andra handelsplattformar för binära optioner online som låter dig få motsvarande konto efter en insättning på $10.

En av lockelserna med Option Rally är de konkurrenskraftiga utbetalningarna för One Touch binära optioner. Om du gillar One Touch bör du definitivt ta en titt på vad Option Rally har att erbjuda.

option rally

Är option rally en scam?

Option Rally har varit igång sedan år 2011 och har ett gott rykte bland handlarna online. Många svenska handlare känner sig säkrare med Option Rally än med många andra mäklarsajter eftersom Option Rally har svenskspråkig kundtjänst tillgänglig dygnet runt via ett svenskt telefonnummer.

Webbplatsen Optionrally.com drivs av företaget OptionRally Financial Services Limited, som har sitt säte i Cypern. OptionRally Financial Services Limited har licens från Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) och måste följa både cypriotisk lag och EU-lagstiftningen, eftersom Cypern är en del av EU.

Obs! Precis som hos alla andra optionsmäklare finns alltid en risk att förlora alla de pengar man köper binära optioner för hos Option Rally.

Korta frågor och svar

Hur länge har Option Rally varit igång?

Sedan år 2011.

Måste jag ladda hem och installera handelsplattformen i min dator?

Nej, man kan handla direkt i webbläsaren hos Option Rally.

Går det att handla med binära optioner i mobiltelefonen?

Ja, det går att handla med binära optioner i mobila enheter uppkopplade mot internet, inklusive sådana som använder operativsystemen Android eller iOS.

Vilka språk finns Option Rally på?

Engelska, turkiska, arabiska, ryska, kinesiska

Bonus

Vilken välkomstbonus du får av Open Rally när du gör fin första insättning beror på vilken kontotyp du öppnar, och kontotypen påverkar också maxtaket för bonusen.

Kontotyp Välkomstbonus på 1:a insättningen
Mini Trading Account 15% (dock aldrig mer än maxtaket)
Standard Trading Account 25% (dock aldrig mer än maxtaket)
Executive Trading Account 25% (dock aldrig mer än maxtaket)
VIP Club Account 25% (dock aldrig mer än maxtaket)

Befintliga medlemmar får 10% bonus på varje insättning till Open Rally.

Handelskonton

Mini Account Det räcker med att sätta in 200 USD för att börja handla i ett Mini Account.

  • Full tillgång till alla funktioner i handelsplattformen
  • Tillgång till marknadsinformation
  • Tillgång till veckovisa analyser
Standard Account Du måste sätta in minst 1 000 USD för att få ett standardkonto hos Option Rally. Förutom allt som ingår i Mini Account får du bland annat tillgång till marknadsanalyser och dagliga rekommendationer från analytiker. Du kan ta kontakt med junior traders via livechat.
Executive Trading Account En insättning på minst 5 000 USD krävs för att få ett Executive Trading Account. Förutom allt som ingår i Standard Account får du bland annat enskild skräddarsydd handledning av handelsanalytiker och portföljhanteringsexperter.
VIP Club Account VIP Club Account är för medlemmar som gör en insättning på minst 10 000 USD. Detta är det mest exklusiva handelskontot hos Option Rally och att ha denna typ av konto innebär bland annat att du får tillgång till en enorm mängd tradingverktyg och massor av marknadsdata, inklusive signaler och rekommendationer. Du kan kontakta senior traders via livechat.

En nackdel med Option Rally är att man inte kan klicka sig runt i handelsplattformen utan att registrera sig först.

Utbetalningar

Den genomsnittliga utbetalningen ligger strax under 70% om vi undantar One Touch binära optioner från beräkningen av snittet. Tar man med One Touch binära optioner i beräkningen drar de upp snittet dramatiskt eftersom det finns One Touch binära optioner med väldigt hög utbetalning, i vissa fall över 400%.

Handelsplattform

option-rally-plattform

Handelsplattformen hos Option Rally kommer från Spotoptions som är en mycket populär leverantör. Det är inte alls otroligt att du kommer att känna igen dig när du börjar använda plattformen om du har erfarenhet av andra mäklare av binära optioner online.

Det är givetvis inte någon slump att Spotoptions plattform har fått så stor spridning – den är snabb, lättnavigerad och effektiv. En grundtanke som genomströmmar den är att man endast i undantagsfall ska behövas mer än fyra steg för ett inköp av klassiska binära optioner. Det ska räcka med att välja underliggande tillgång, ange det belopp man vill köpa för, ange riktning för optionen och klicka för att slutföra köpet.

Det finns gott om utbildningsmaterial inbakat i plattformen för den som vill lära sig mer om binära optioner, till exempel handelsstrategier och hur man kan använda sig av olika makrofaktorer i sin analys.

Plattformen öppnar sig direkt i din webbläsare, så du behöver inte ladda hem något program att installera i din dator.

Mobil handel

Appar finns tillgängliga för iOS och Android. Apparna heter LiveTrader och ligger i Apples App Store (för iOS) och Google Play (för Android). Apparna har full funktionalitet och du kan genomföra både insättningar och uttag direkt i mobiltelefonen eller på surfplattan.

Typer av binära optioner

Option Rally har allt från klassiska binära optioner till mer exotiska alternativ. Du kan till exempel köpa Hi/Lo, One Touch, Ladder och Pairs här. Pairs innebär att du ställer två underliggare (till exempel två valutakurser eller två aktiekurser) mot varandra och gissar vilken som kommer att ha den mest positiva utvecklingen.

Löptid

Typ av binär option Löptid
Hi/Lo Kortast: 5 minuter

Längst: till marknadens stängning

Pairs Kortast: 5 minuter

Längst: till marknadens stängning

Ladder Kortast: 15 minuter

Längst: till marknadens stängning

One Touch Upp till 2 timmar
Short term (turbo) Kortast: 30 sekunder

Längst: 5 minuter

Long term Upp till 90 dagar

Underliggande

Stört utbud av underliggande har Option Rally i kategorin valutapar, där vi inte bara hittar stapelvarorna inom forexhandeln utan även lite ovanligare par som AUF/CHF, CAD/JPY, USD/TRY och USD/ZAR.

Kategorin för aktier är tyvärr inte särskilt stor, men aktierna har valts ut med omsorg så att de är spridda över flera olika geografiska regioner. Istället för att helt fokusera på till exempel Nordamerika eller Europa har Option Rally inkluderat företag som Gazprom, Poalim och Saudi Refineries.

Vad gäller index som underliggare så ser vi även där en geografisk spridning och spridning över flera olika branscher. Nordamerikaner som S&P Future och Nasdaq Future finns representerade, men också index som Bovespa-F (Brasilien) och Tadawul (Saudiarabien).

Valutapar Aktier Index Råvaror
AUD/CAD

AUD/CHF

AUD/JPY

AUD/NZD

AUD/USD

CAD/CHF

CAD/JPY

CHF/JPY

EUR/AUD

EUR/CAD

EUR/GBP

EUR/JPY

EUR/USD

GBP/CAD

GBP/JPY

GBP/CHF

GBP/RUB

GBP/USD

NZD/USD

USD/CAD

USD/CHF

USD/JPY

USD/RUB

USD/TRY

USD/ZAR

Banco Santander

Barclays

BP

British American Tobacco

Gazprom

HSBC holdings

Poalim

Rio Tinto

Saudi Refineries

Sberbank

Telefonica

Tesco

Vodafone

Volkswagen

BOVESPA-F

DAX

DAX FUTURE

DOLLAR INDEX F.

FTSE MIB FUTURE

IBEX

IBEX FUTURE

MICEX

NASDAQ FUTURE

RTS FUTURE

S&P FUTURE

SMI FUTURE

TADAWUL

TEL AVIV 25

Kaffe

Guld/EUR

Guld

NGAS Future

Råolja

Platina

Silver

Socker

Kundtjänst

E-postsupport Ja, se-contact@optionrally.eu
Telefonsupport Ja, 08-124 100 83
Live chat suppport Ja (på engelska)

Svenskspråkig kundtjänst finns tillgänglig dygnet runt och kan nås via både telefon och e-post. Detta är tämligen ovanligt i branschen och ett stort plus för Option Rally. Det är ett svenskt telefonnummer man ringer, så man behöver inte ringa något dyrt utlandssamtal.

Insättningar och uttag

Exempel på transaktionsmetoder som svenska kunder hos Option Rally kan använda sig av:

Banköverföring

  • VISA
  • MasterCard
  • Neteller
  • Skrill
  • Webmoney

Minsta tillåtna insättning är 200 USD.

Option Rally har fått kritik för sina handläggningstider för utbetalningar, ibland tar en banköverföring över en vecka. Man bör därför inte förvara pengar hos Option Rally som man behöver kunna ta ut snabbt.