Empire Option

Denna mäklare erbjuder ej längre handel med binära optioner. Svenskar som vill handla med binära optioner bör istället titta på Quotex eller Pocket option.

empire-option-logoEmpire Option har sitt huvudkontor i Uruguay och en majoritet av handlarna befinner sig i Sydamerika. Plattformen är dock öppen även för handlare i andra delar av världen. Svenska handlare är varmt välkomna, men plattformen finns inte tillgänglig på svenska och man kan inte få kundsupport på svenska. Det räcker dock med väldigt grundläggande färdigheter i engelska för att man ska kunna använda den engelskspråkiga versionen av plattformen.

Den plattform som används av Empire Option innehåller den sociala komponenten iFollow vilket innebär att du kan se vilka handlare det går bäst för och inkorporera deras strategier i din investeringsplan.

empire-option

Är Empire Option en scam?

Nej, Empire Option är inte en scam. De har varit igång i över 5 år och har ett grundmurat gott rykte online. Däremot är det viktigt att veta att Empire Option är registrerade i Uruguay i Sydamerika, samtidigt som de finansiella transaktionerna sköts av Londonbaserade Brighton Digital Services Ltd. Huvudkontoret för Empire Option ligger i Uruguays huvudstad Montevideo. Sammantaget kan detta göra att det uppstår konflikter kring vilken jurisdiktion som egentligen är tillämplig, till exempel när det gäller investerarskydd och konsumentskyddslagstiftning. Så vitt vi vet har varken Empire Option eller Brighton Digital Services licens från något EU/EES-land.

Obs! Att köpa binära optioner innebär alltid en risk att förlora det investerade kapitalet.

Korta frågor och svar

Hur länge har Empire Option varit igång?

Sedan år 2010.

Måste jag ladda hem och installera handelsplattformen i min dator?

Nej, man kan handla direkt i webbläsaren.

Går det att handla med binära optioner i mobiltelefonen?

Ja, det går att handla med binära optioner i mobila enheter uppkopplade mot internet, inklusive sådana som använder operativsystemen Android eller iOS.

Vilka språk finns Empire Option på?

Empire Option är tillgänglig på Engelska, Tyska, Franska, Spanska, Portugisiska och Ryska.

Bonus

Empire Option ger nya medlemmar 30% bonus på första insättningen. Bonusen har ett omsättningskrav på 30x.

Empire Option ordnar ofta handelstävlingar där de mest framgångsrika handlarna belönas med kontanter. Ofta är det belopp på motsvarande flera hundra tusen kronor som ligger i vinstpotten.

Handelskonton

Det finns fem olika handelskonton hos Empire Option:

  • Micro Account
  • Classic Account
  • Empire Plus
  • Preferential
  • Empire VIP

Micro Account passar den som vill handla med väldigt små belopp, och man behöver bara göra en insättning på 200 USD för att öppna ett Micro Account hos Empire Plus. Classic Account är standardkontot och kräver en insättning på 500 USD.

Empire Plus, Preferential och Empire VIP kommer med förmåner som enskild handledning, automatisk handelsrobot och tillgång till handelssignaler och marknadssimulatorer. Om du vill starta med ett Empire Plus-konto redan från dag ett krävs att din första insättning består av minst 1 000 USD. För Preferiental krävs minst 5 000 USD och för Empire VIP krävs minst 30 000 USD.

Handelsplattformen

empire-option-plattform

Handelsplattformen hos Empire Option har tagits fram av välkända Spotoption och skräddarsytts i enlighet med Empire Options önskemål. Det handlar alltså inte om en karbonkopia av de handelsplattformar som Spotoption har levererat till andra mäklare.

Att komma igång med handelsplattformen hos Empire Option är enkelt även om man inte är en van handlare, vilket är tur eftersom Empire Option inte erbjuder någon form av demokonto. Hos många andra optionsmäklare kan man öppna ett demokonto och handla med låtsaspengar för att lära känna plattformen, men denna möjlighet finns inte hos Empire Option så det är handel för riktiga pengar som gäller redan från första dagen.

Det finns väldigt mycket utbildningsmaterial tillgängligt i plattformen. En del riktar sig till den absoluta nybörjaren medan annat är avsett för den som redan har en viss erfarenhet och önskar ta sin handel till en ny nivå. Hos Empire Option finns det inte bara e-böcker utan även instruktionsvideor, seminarier och liknande.

Robotar

Handelsplattformen hos Empire Option har stöd för robotar. Din kontotyp påverkar dina möjligheter att använda handelsrobotar på plattformen.

ifollow

Funktionen iFollow gör att du kan ge andra handlare möjlighet att se hur du handlar och inspireras av dig, och du kan också leta upp framgångsrika handlare och följa deras strategi i din egen handel. Det finns en lista över de handlare som lyckats bäst, så det är enkelt att hitta goda exempel att efterapa.

Mobil handel

Appar för mobil handel hos Empire Option finns tillgängliga för både iOS och Android. Apparna kommer från Spotoption och har skräddarsytts för Empire Option. Appen för iOS ligger i Apple App Store. Appen för Android ligger i Google Play Store.

Typer av binära optioner

Empire Option har både klassiska binära optioner och lite mer exotiska alternativ i sitt sortiment. One-touch binära optioner är populära här, liksom varianten par där två underliggare ställs mot varandra och det gäller att korrekt förutspå vilken av dem som kommer att göra bäst ifrån sig när den binära optionen förfaller.

Vill man ha binära optioner med hög avkastning bör man ta en titt i kategorin one-touch, där finns vissa binära optioner som betalar ut 500% eller mer om de betalar ut.

Löptider

De kortaste binära optionerna hos Empire Option har en löptid på 30 sekunder. De förfaller alltså 30 sekunder efter köpet. Binära optioner som förfaller 2 minuter efter köp är också populära.

Underliggande

Stört utbud av underliggare för binära optioner har Empire Option i kategorierna aktier och valutapar. Kategorin för index omfattar i skrivande stund färre än tjugo olika index. Vad gäller råvaror är det endast guld, silver, koppar och råolja som används som underliggande. För guld kan man välja mellan guldpriset i USD och guldpriset i EUR.

Exempel på aktiebolag vars aktiekurser används som underliggande för binära optioner hos Empire Option är Disney, Amazon, McDonalds, Baidu, Telefonica, Chevron, Siemens, Sony, Vivendi, Deutsche Telekom, Konami, Mitsubishi, Renault och Total.

Vad gäller index kan man välja mellan bland annat Nasdaq, S&P Future, DAX, FTSE MIB Future, Nikkei 225 och Micex.

Alla de stora valutaparen finns representerade som underliggare hos Empire Option, och här finns även lite mer ovanliga saker som CHF/JPY, EUR/RUB och USD/TRY.

Kundtjänst

E-postsupport Ja
Telefonsupport Ja
Live chat support Nej

Svenskspråkig kundtjänstpersonal finns tyvärr inte hos Empire Option. Engelskspråkig kundtjänstpersonal är tillgänglig dygnet runt, alla dagar, på telefon och via e-post. För telefonsupport får man som svensk kund ringa ett utlandssamtal till USA, vilket givetvis innebär vissa kostnader. Tyvärr finns det inte någon live chat, så telefonsupport är enda möjligheten att få hjälp i realtid från Empire Option.

Insättningar och uttag

Exempel på transaktionsmetoder som accepteras av Empire Option:

  • VISA
  • MasterCard
  • Neteller
  • Skrill
  • Banköverföring

Lägsta möjliga insättning (för kontotypen Micro) är 200 USD.

Empire Option tillämpar uttagsbegränsningar. Ju mer pengar du har i ditt konto, desto fler uttag kan du göra varje månad.