Grand Option

Denna mäklare erbjuder ej längre handel med binära optioner. Svenskar som vill handla med binära optioner bör istället titta på Quotex eller Pocket option.

grand option logoGrand Option är ett bra val för den som bara vill handla med klassiska binära optioner och inte är intresserad av mer exotiska alternativ. Detta innebär absolut inte att utbudet av binära optioner hos Grand Option är ensidigt – tvärt om finns det många parametrar att laborera med inom kategorin klassiska binära optioner hos Grand Option. Du kan till exempel prova på funktionerna Double Profit och Max Payout och köpa binära optioner med varierande löptid och utbetalning. Utbudet av underliggande omfattar aktiekurser, index, råvaror och valutapar.

Hos Grand Option får du tillgång till ett stort utbud av handelsinformation, inklusive realtidsinfo och praktiska grafer. Tyvärr är ingen del av Grand Option tillgänglig på svenska.

grand-option

Är Grand Option en scam?

Grand Option är en av de yngsta optionsmäklare vi har information om på den här sajten. De öppnade så pass sent som 2014. Under den tid de har varit igång har de dock hunnit arbeta upp ett mycket gott rykte i branschen och det finns inte något som tyder på att Grand Option skulle vara en scam.

Grand Option ägs av Rodeler Limited, ett företag som är registrerat i EU-landet Cypern och har licens från Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC). Detta innebär att företaget måste följa både nationell cypriotisk lagstiftning och det regelverk för den här typen av verksamhet som gäller inom EU/EES-området.

Obs! Du riskerar alltid, oavsett mäklare, att förlora de pengar du köper binära optioner för.

Korta frågor och svar

Hur länge har Grand Option varit igång?

Sedan år 2014.

Måste jag ladda hem och installera handelsplattformen i min dator?

Nej, man kan handla direkt i webbläsaren.

Går det att handla med binära optioner i mobiltelefonen?

Ja, det går att handla med binära optioner i mobila enheter uppkopplade mot internet, inklusive sådana som använder operativsystemen Android eller iOS.

Vilka språk finns Grand Option på?

Grand Option är tillgänglig på Engelska, Franska, Italienska, Turkiska och Ryska.

Bonus

Grand Option har kortfristiga bonuskampanjer. En flitigt återkommande kampanj är den som låter nya medlemmar göra så kallade ”riskfria” köp. Förlorar man pengar på ett sådant köp får man dessa pengar tillbaka, fast i form av bonuspengar med omsättningskrav.

Grand Option har ofta kampanjer där de ger sina medlemmar gratis tillgång till handelssignaler.

Handelskonton

Det finns fyra olika handelskonton hos Grand Option.

 • Standardkonto
 • Guldkonto
 • Platinakonto
 • Diamantkonto

Ja högre man klättrar, desto bättre förmåner får man. Det rör sig bland annat om VIP-service och särskilda bonusutbetalningar.

Plattform

grandoption-plattform

Grand Options handelsplattform levereras av Scipio och går att använda både i datorn och på mobila enheter som surfplattor och smartphones. Man behöver inte ladda hem någon app för att handla i mobilen, utan logga bara in i webbläsaren och tas till en responsiv webbplats som fungerar bra ihop med mobila enheter.

Oavsett om man använder en vanlig dator, surfplatta eller mobiltelefon går det lätt att navigera i plattformen och man lär sig snabbt hur saker fungerar. Längs till vänster finns en meny för att välja mellan olika optioner, och när man har gjort detta val visa info om tillgängliga underliggare och löptider.

Exempel på sådant som ingår i plattformen hos Grand Option:

 • Verktyg för teknisk analys.
 • Nyhetscentral med marknadsnyheter.
 • Marknadssignaler levererade av oberoende tredje part.
 • Stöd för implementering av StockTwits.
 • Funktionen Stop Loss.
 • Funktionen Take Profit.
 • Funktionen Early Close.
 • Grundläggande utbildningsmaterial för nybörjaren.
 • Grand Option Academy – avancerat utbildningsmaterial för den rutinerade handlaren som vill höja sig ytterligare några steg.

Typer av binära optioner

Grand Option är inte en bra handelsplattform för den som vill ha massor av olika sorters binära optioner att välja mellan. Om man däremot är inriktad på att handla med klassiska Hi/Low binära optioner har Grand Option ett riktigt bra utbud. Värt att veta är också att Grand Option erbjuder funktionerna Max Payout och Double Profit för sina klassiska Hi/Low binära optioner.

Grundutbetalningen för de flesta binära optioner hos Grand Option ligger i spannet 70% – 85%. Det finns dock vissa binära optioner som betalar bättre än så – framförallt i kategorin där det ligger binära optioner som är baserade på valutapar. Med vissa valutapar som underliggande är utbetalningen 100% om optionen betalar ut!

Vad är Max Payout? MaxPayout är en funktion som gör att du kan ställa in den möjliga utbetalningen för den binära optionen.

Vad är Double Profit? Double Profit är en gimmick som gör binära optioner till mer av ett hasardspel än spekulation, med potentiella utbetalningar på 200% av köpesumman.

Löptider

För de flesta binära optioner hos Grand Option håller sig löptiden någonstans i spannet 5 minuter – 8 timmar. För vissa binära optioner baserade på valutapar är dock löptiden betydligt kortare. Du kan till exempel köpa valutahandelsbaserade binära optioner med löptiderna 30 sekunder, 60 sekunder eller 2 minuter.

Underliggande

Grand Option använder sig av aktiekurser, index, valutapar och råvarupriser som underliggande för sina binära optioner. Utbudet är störst för aktiepriser, index och valutapar. För råvaror finns det bara fyra olika råvaror som används som underliggande för binära optioner hos Grand Option: Guld, Silver, Platina och Olja. Den som vill köpa binära optioner baserade på guldpriset kan välja mellan guldpriset i USD, EUR och JPY. Det finns också binära optioner som är baserade på råvarupriset för guld i förhållande till råvarupriset för silver.

De valutapar som används som underliggande för binära optioner hos Grand Option består av stora och välkända valutor. Här finns i skrivande stund inte några ovanliga valutor representerade, såsom Bitcoin eller SGD.

Utbudet av underliggande aktiekurser omfattar aktier från drygt trettio olika börsnoterade företag, både sådana som är baserade i USA (till exempel Disney, Google, Coca Cola, Apple och Citigroup ) och sådana som är hemmahörandes i andra länder, såsom Société Générale, Alibaba, Beiersdof och Lufthansa.

Grand Option har i skrivande stund binära optioner till salu baserade på ett tjugotal olika index, bland annat Nikkei 225, S&P 500, S&P Future, FTSE 100, Hang Seng och Nifty.

Kundtjänst

E-postsupport Ja, info@grandoption.com
Telefonsupport Nej
Live chat support Ja

Grand Option erbjuder kundtjänst på engelska, däremot finns det inte någon svenskspråkig kundtjänstpersonal. Det finns ingen telefonsupport, så vill man ha support i realtid får man använda sig av livechatten. E-postmeddelanden brukar besvaras snabbt, men det kan variera något över veckans dagar.

Insättningar och uttag

Exempel på transaktionsmetoder som accepteras hos Grand Option:

 • VISA
 • MasterCard
 • Diners Club
 • Banköverföring
 • Skrill

Med de flesta transaktionsmetoder är lägsta tillåtna insättning €/£/$250.

För uttag via banköverföring är lägsta tillåtna uttag €/£/$100. För de flesta andra transaktionsmetoder, bland annat Skrill, finns det ingen lägre gräns (så länge det fungerar med uttagsmetoden).

Första uttaget är fritt från uttagsavgift.