Binary.com

Denna mäklare erbjuder ej längre handel med binära optioner. Svenskar som vill handla med binära optioner bör istället titta på Quotex eller Pocket option.

binary-com-logoBinary.com är en av de mest välkända mäklarna för binära optioner och har sina rötter i sajten BetOnMarkets.com som öppnade redan år 1999.

Binary.com är berömd för sina tajta spreads. Deras motto är ”Sharp prices – Sharp Trading”. En annan anledning till att Binary.com lockar många handlare är att de inte kräver att man gör stora insättningar. Man kan göra en liten insättning till Binary.com och köpa binära optioner för låga priser, vilket är särskilt viktigt för nybörjare som vill testa om de över huvud taget gillar det här med binära optioner.

Tyvärr finns Binary.com fortfarande inte tillgänglig på svenska och man kan inte få svenskspråkig support. Den engelska plattformen är dock väldigt enkel att förstå sig på så länge man har åtminstone grundläggande kunskaper engelska.

binary-com

Är Binary.com en scam?

Nej, Binary.com är en väletablerad mäklare med bra rykte. Den här mäklaren har varit igång ända sedan år 1999 och har hunnit arbeta upp ett gott rykte bland handlarna online.

Sajten och handelsplattformen ägs av Binary Ltd, som är moderbolag i en företagsgrupp hemmahörandes i Malta. Binary.com har två maltesiska licenser:

  • Licens för finansiella tjänster (Malta Financial Services Authority)
  • Spellicens (Malta Gaming Authority)

Malta är en del av EU/EES-området vilket innebär att Binary Ltd måste följa både nationell maltesisk rätt och det allmänna regelverket för EU/EES-området.

Obs! Man riskerar alltid att förlora de pengar man köper binära optioner för.

Korta frågor och svar

Hur länge har Binary.com varit igång?

Sedan år 1999.

Måste jag ladda hem och installera handelsplattformen i min dator?

Nej, man kan handla direkt i webbläsaren.

Går det att handla med binära optioner i mobiltelefonen?

Ja, det går att handla med binära optioner i mobila enheter uppkopplade mot internet, inklusive sådana som använder operativsystemen Android eller iOS.

Vilka språk finns Binary.com på?

Binary.com är tillgänglig på många olika språk, men inte på svenska. Exempel på tillgängliga språkversioner är Engelska, Tyska, Franska, Spanska, Japanska och Kinesiska.

Bonus

Det finns inte någon allmän välkomstbonus hos Binary.com. Om du överväger att registrera dig och göra en första insättning rekommenderar vi att du kontaktar kundtjänsten hos Binary.com först för att förhandla fram en välkomstbonus.

Handelskonton

När du registrerat dig hos Binary.com kan du omedelbart börja utforska plattformen med hjälp av ett demokonto som är fyllt med $10 000 i låtsaspengar. På så vis kan du lära dig hur plattformen fungerar utan att behöva riskera några riktiga pengar. När du gör din första insättning förs du över till ett riktigt handelskonto hos Binary.com där du handlar med riktiga pengar.

Utbildningsmaterial och marknadsinformation är tillgänglig redan i demokontot. Man kan till exempel läsa e-böcker, delta i seminarier och lyssna på föreläsningar om binära optioner. För den som vill fördjupa sig finns utbildningsmaterial om bland annat strategier. Vad gäller marknadsinformationen så om fattar den bland annat dagliga marknadsrapporter.

Handelsplattform

binary-com-plattform

Binary.com har en handelsplattform som utvecklats särskilt för Binary.com. Det är en avskalad plattform som arbetar enligt principen less-is-more. Det ska vara enkelt även för nybörjaren att navigera och man ska inte kunna gå vilse och tappa bort sig bland massor av olika vägar och funktioner. Detta innebär en fördel för nybörjaren, men är en nackdel för den som vill använda handelssignaler och ta emot realtidsdata direkt i plattformen.

Handelsplattformen hos Binary.com öppnas direkt i webbläsaren, så du behöver inte ladda hem och installera någon plattform i din dator.

Mobil

Särskilt stöd finns för handel i mobila enheter som använder sig av operativsystemet Android.

Typer av binära optioner

Binary.com har flera olika typer av binära optioner i sitt sortiment. I kategorin för klassiska binära optioner hittar vi två olika alternativ: Rise/Fall och Higher/Lower. Avkastningen ligger normalt i spannet 80% – 95%. Vissa klassiska binära optioner hos Binary.com har dock en avkastning på 100% när de betalar ut.

Binära optioner av typen one-touch (touch / no-touch) finns tillgängliga med råvaror, valutapar, index och randoms som underliggande, däremot inte med aktier som underliggande.

Binära optioner av typen intervall (in/out eller stays in/ goes out) finns tillgängliga med råvaror, valutapar, index och randoms som underliggande, däremot inte med aktier som underliggande.

Randoms är påhittade tillgångar.

Löptider

Kortaste löptiden är 5 ticks, vilket motsvarar 10 sekunder!

Längsta löptiden är 365 dagar.

Det går att sälja tillbaka den binära optionen till Binary.com under löptiden.

Hemmabygge

Det går att skapa binära optioner hos Binary.com genom att justera olika variabler, så att man får fram binära optioner som ligger mer i linje med de egna önskemålen än de binära optioner som finns i standardutbudet.

Underliggande

Binary.com har binära optioner baserade på aktiepriser, index, valutapar och råvaror, och så finns ytterligare en sektion som heter Random. Random har binära optioner baserade på påhittade underliggare som rör sig utifrån förutbestämda volatiliteter. Här hittar du till exempel binära optioner baserade på Random 100 index, Random Bear och Random Bull.

Binary.com är berömda för sitt stora utbud av underliggande valutapar. Vid sidan av alla de stora valutaparen (EUR/USD, USD/JPY, etc) finns här även ovanligheter som AUD/PLN, GBP/PLN, USD/PLN, GBP/NOK, USD/NOK, USD/SEK och USD/MXN. Att plattformar erbjuder binära optioner baserade på valutapar där den svenska kronan eller norska kronan ingår tillhör inte vanligheterna, och det gör förstås Binary.com lite extra intressant för handlare baserade i Skandinavien.

Utbudet av råvaror som kan ligga till grund för binära optioner hos Binary.com är inte särskilt stort utan begränsar sig till olja och några få metaller. Intressant är dock att en av dessa metaller är palladium vilket är ovanligt i branschen. De övriga metallerna är guld, silver och platina.

Binary.com erbjuder binära optioner som bygger på aktieindex från olika delar av världen, allt från Norge, Irland och Eurozonen till Sydafrika, Shanghai, Bombay och Shenzhen.

Utbudet av börsnoterade bolag vars aktier används som underliggare för binära optioner hos Binary.com innehåller huvudsakligen företag som är börsnoterade i Västeuropa, och då särskilt i Frankrike och Beneluxområdet. Heineken, Carrefour, Airbus Group, L’Oreal, Société Générale, Renault, Vivendi, Belgacom, Groupe Bruxelles Lambert, Unilever och Belgacom är några exempel.

Kundtjänst

E-postsupport Ja, support@binary.com
Telefonsupport Ja
Live chat support Ja

Det finns tyvärr inte någon svenskspråkig kundtjänstpersonal, däremot finns engelskspråkig kundtjänstpersonal tillgänglig dygnet runt.

Insättningar och uttag

Exempel på transaktionsmetoder som accepteras hos Binary.com:

  • VISA
  • MasterCard
  • Neteller
  • Skrill
  • Paysafecard
  • Banköverföring

Totalt går det att använda ungefär hundra olika transaktionsmetoder hos Binary.com men i ovanstående lista har vi valt ut sådana som är någorlunda vanliga bland svenska handlare.

En stor fördel med Binary.com är att de tillåter små insättningar. Det finns flera olika e-plånboksalternativ som gör det möjligt att sätta in så lite som 5 USD. För kreditkort ligger den undre gränsen på 10 USD.