BD Swiss

Denna mäklare erbjuder ej längre handel med binära optioner. Svenskar som vill handla med binära optioner bör istället titta på Quotex eller Pocket option.

bdswiss-logoBD Swiss är ett bra val för den som vill handla på en svenskspråkig plattform och tala med svenskspråkig personal i supportavdelningen. BD Swiss har till och med ordnat ett svenskt telefonnummer till sin support, så man behöver inte ringa något dyrt utlandssamtal för att få hjälp.

Förutom klassiska binära optioner säljer BD Swiss bland annat One Touch binära optioner och Stege.

BD Swiss tillhör inte pionjärerna i branschen utan är snarare en liten uppstickare som på kort tid hunnit tag rejäla marknadsandelar. Till skillnad från många andra mäklare håller de sin plattform öppen så att man kan ta en titt på hur den fungerar utan att behöva registrera sig först. Om du är nyfiken på BD Swiss kan du alltså klicka dig över direkt och ta en titt, du behöver inte gå igenom någon registreringsprocess först.

bdswiss

Är BD Swiss en scam?

Nej, BD Swiss är inte en scam. Det är en väletablerad mäklare med gott rykte.

BD Swiss ägs av BDSwiss Holding Plc som har licens från Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC). Huvudkontoret ligger i Tyskland, som precis som Cypern är en del av EU/EES-området. BDSwiss Holding Plc är inte bara bundet av nationell rätt utan måste också följa det regelverk som finns inom EU för den här typen av verksamhet.

Obs! Att köpa binära optioner innebär alltid en risk för att man förlorar det investerade kapitalet.

Korta frågor och svar

Hur länge har BD Swiss varit igång?

Sedan år 2012.

Måste jag ladda hem och installera handelsplattformen i min dator?

Nej, man kan handla direkt i webbläsaren.

Går det att handla med binära optioner i mobiltelefonen?

Ja, det går att handla med binära optioner i mobila enheter uppkopplade mot internet, inklusive sådana som använder operativsystemen Android eller iOS.

Vilka språk finns BD Swiss på?

BD Swiss är tillgänglig på Svenska, Engelska, Tyska och Italienska.

Bonus

BD Swiss har inte någon fast välkomstbonus. Om du överväger att registrera dig och göra en första insättning bör du kontakta kundtjänst i förväg för att förhandla fram en individuell välkomstbonus.

Däremot har BD Swiss en trevlig bonusfunktion som innebär att man får en viss återbetalning som plåster på såren när man förlorar på en investering. Det brukar röra sig om ett tröstpris i spannet 5% – 10%.

Då och då kör BD Swiss tidsbegränsade kampanjer, ofta i form av kampanjkalendrar där man får veta hur man kan samla poäng som kan lösas in mot olika saker, till exempel bonuspengar eller produkter. Tidigare har det till exempel gått att samla ihop tillräckligt mycket poäng för att erhålla en dator, en bil eller en resa.

Handelskonton

Du behöver inte skaffa dig ett handelskonto och göra en insättning för att utforska handelsplattformen hos BD Swiss – faktum är att man inte ens måste registrera sig för ett demokonto för att börja gå igenom de olika binära optioner som finns. Det är dock först när man registrerat sig som man får tillgång till grafer och liknande beslutsstöd.

Handelsplattformen

bdswiss-plattform

BD Swiss använder precis som många andra mäklare sig av den handelsplattform som utvecklats av SpotOption. Har du handlat med binära optioner hos någon annan mäklare som använder SpotOptions plattform kommer du att känna igen dig. SpotOptions handelsplattform är enkel att använda och innehåller bland annat funktionerna Double Up och Rollover som du kan läsa mer om här nedanför.

För den som vill lära sig mer om binära optioner finns det gott om utbildningsmaterial tillgängligt i plattformen, inklusive en steg-för-steg kurs man kan gå som täcker det viktigaste.

iFollow

iFollow är en funktion som gör att du kan följa andra handlare på plattformen och till exempel kopiera en framgångsrik handlares val. På samma vis kan andra följa och kopiera dig – om du väljer att delta i iFollow.

Mobil handel

Det finns en app för Android och en app för iOS. Appen för Android ligger i Google Play Store. Appen för iOS ligger i Apple App Store. Båda är välfungerande och gör det enkelt att handla hos BD Swiss på surfplattor och smartphones.

Typer av binära optioner

BD Swiss har ett rikt och varierat utbud av binära optioner. Förutom klassiska binära optioner finns till exempel par och one-touch stege. Par innebär att två olika underliggare ställs mot varandra och det gäller att förutspå vilket den kommer att gå bäst för.

Högsta återbetalningsgrad för klassiska binära optioner i standardsortimentet hos BD Swiss är 85%.

Double up

Funktionen double-up innebär att du kan skapa och köpa en binär option som är identisk med en du redan äger. Om du har en binär option som du tror kommer att ge en vinst kan du alltså ”klona” den för att öka din potentiella vinst.

Löptider

Binära optioner finns tillgängliga med löptider från 30 sekunder till 1 år. Exempel på populära alternativ är 30 sekunder, 60 sekunder, 5 minuter, 15 minuter, 30 minuter och 1 timme.

Rollover gör det möjligt att betala för att förlänga livslängden på en binär option du har i din ägo. Du betalar 30% och optionen får en ökad livslängd. Om den så småningom befinner sig i pengarna när den går ut får du 30% extra utbetalning! Funktionen rollover används framförallt i situationer där handlaren tror starkt på att optionen kommer att nå pengarna om den bara får lite mer tid på sig.

Underliggande

BD Swiss erbjuder binära optioner baserade på aktiekurser, index, valutapar och råvarupriser.

Utbudet av valutapar är förhållandevis begränsat, men det innebär inte att bara de allra största valutaparen är representerad. Man kan hitta binära optioner baserade på lite ovanligare par som till exempel USD/BRL, USD/TRY, USD/ZAR och USD/RUB här.

När det gäller råvaror finns det binära optioner baserade på guld, silver, platina, olja, socker, kaffe och vete hos BD Swiss.

Aktier i drygt 25 olika företag används som underliggande för binära optioner hos BD Swiss. Några exempel är Microsoft, Rolls Royce, Barclays, Gazprom, Nissan Motor, BNP Paribas, France Telecom, Bidu och Tesco.

Exempel på index som används som underliggande för binära optioner hos BD Swiss är Dow Jones Industrial Average, S&P 500, FTSE 100, Nikkei 225, Nasdaq 100 Future, Tel Aviv 25, Bombay SE, Tadwul, Kuwait General Index, Russian Trading System och SSE180.

Kundtjänst

E-postsupport Ja
Telefonsupport Ja, 08-44 68 50 98
Live chat support Ja

BD Swiss utmärker sig genom att erbjuda svenskspråkig telefonsupport och man kan ringa ett svenskt telefonnummer så man behöver inte göra något dyrt utlandssamtal. Detta gör att BD Swiss hamnar flera pinnhål över de flesta andra konkurrenter på den svenska marknaden.

Engelskspråkig support finns tillgänglig dygnet runt via telefon, e-post och live chat.

Insättningar och uttag

Exempel på transaktionsmetoder som accepteras hos BD Swiss:

  • VISA
  • MasterCard
  • Banköverföring

Lägsta möjliga insättning är €100.