BloomBex

Denna mäklare erbjuder ej längre handel med binära optioner. Svenskar som vill handla med binära optioner bör istället titta på Quotex eller Pocket option.

bloombex-logoBloomBex är bland annat berömda för att de ger sina handlare bonus på varje insättning. Här finns inte bara klassiska binära optioner utan även en del annat, till exempel binära optioner av typen one-touch med flera hundra procents utbetalning. Plattformen är tillgänglig i två olika lägen, så är man nybörjare kan man hålla sig i standardläget och slippa bli förvirrad över alla de avancerade inställningar och verktyg som är tillgängliga för erfarna handlare i proffsläget.

Handelsplattformen hos BloomBex finns inte tillgänglig på svenska och man kan inte få hjälp av svenskspråkig kundtjänstpersonal. BloomBex kan därför bara rekommenderas om man är okej med att använda engelska eller något av de övriga språk som BloomBex finns översatt till. Man behöver absolut inte vara någon expert på engelska för att kunna begripa hur handelsplattformen fungerar och kommunicera med kundtjänsten.

En nackdel med BloomBex är att man måste betala uttagsavgift på samtliga uttag.

bloombex

Är BloomBex en scam?

Nej, BloomBex har varit igång i över 5 år och har under den tiden byggt upp ett gott rykte bland handlarna online. Företaget är registrerat på Cypern men har sitt huvudkontor i Tysklands huvudstad Berlin. Båda länderna är EU-länder vilket innebär att BloomBex måste följa både tillämplig nationell lag och det regelverk som gäller inom hela EU för den här typen av verksamhet. BloomBex har licens från Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC).

Obs! Oavsett vilken mäklare man köper sina binära optioner hos finns alltid en risk att förlora alla de investerade pengarna.

Korta frågor och svar

Hur länge har BloomBex varit igång?

Sedan år 2010.

Måste jag ladda hem och installera handelsplattformen i min dator?

Nej, man kan handla direkt i webbläsaren.

Går det att handla med binära optioner i mobiltelefonen?

Ja, det går att handla med binära optioner i mobila enheter uppkopplade mot internet, inklusive sådana som använder operativsystemen Android eller iOS.

Vilka språk finns BloomBex på?

BloomBex är tillgänglig på Engelska, Tyska, Franska, Turkiska, Ryska och Arabiska.

Bonus

Hos BloomBex får man insättningsbonus på alla insättningar man gör. Vanligen rör det sig om 30% matchningsbonus. Det finns många optionsmäklare online som har en högre välkomstbonus än så, men de brukar inte erbjuda bonus för alla fortsatta insättningar. BloomBex lösning är bra för den som kommer att göra mer än en insättning.

Handelskonton

Hos BloomBex kan du välja mellan konton i flera olika valutor så att du kan handla i den valuta du föredrar. Tyvärr är den svenska kronan inte en av de tillgängliga kontovalutorna, däremot finns bland annat Euro och USD bland valmöjligheterna.

Handelsplattform

bloombex-plattform

Det finns två olika lägen att välja mellan: BloomBex och BloomBex Meta. Oavsett vilket alternativ man väljer sker all handel direkt i webbläsaren, man behöver inte ladda hem och installera en handelsplattform i sin dator.

BloomBex Meta är avsedd för erfarna handlare som vill få tillgång till mer komplexa funktioner. För de allra flesta handlare räcker det gott och väl med det som erbjuds i BloomBex vanliga handelsplattform. Att den vanliga handelsplattformen inte innehåller de mer avancerade funktionerna gör den enklare att använda och det är mindre troligt att man som nybörjare ”går vilse” bland en massa komplicerade funktioner.

Mobilhandel

BloomBex har handelsappar tillgängliga för Android och iOS. Appen för mobila enheter som använder sig av Android hittar du i Google Play Store. Appen för mobile enheter som kör iOS (till exempel iPhone och iPad) hittar du i Apple App Store.

BloomBex har också en separat utbildningsapp tillgänglig för den som vill lära sig mer om binära optioner.

Typer av binära optioner

Det finns flera olika sorters binära optioner att köpa hos BloomBex. Binära optioner av klassisk typ finns tillgängliga med upp till 85% avkastning. Kan man tänka sig att köpa binära optioner av typen one-touch istället kan man få upp avkastningen betydligt – men dessa optioner är förstås också mer riskfyllda. Det finns optioner av typen one-touch hos BloomBex som betalar ut över 500% om de betalar ut!

Löptider

För den som är intresserad av superkorta binära optioner har BloomBex optioner som går ut 60 sekunder efter köpet.

OptionsBuilder

Hos BloomBex finns en OptionsBuilder som man kan använda för att bygga binära optioner i enlighet med sina egna önskemål, till exempel vad gäller löptiden. (Inom vissa gränser, förstås.)

Underliggande

BloomBex har binära optioner med aktiepris, index, valutapar och råvarupris som underliggande. Exempel på börsnoterade företag vars aktiekurs används som underliggande är Barclays, Banco Santander, Netflix, British Petroleum, Amazon, Baidu, eBay, Disney, Facebook, Google, Louis Vuitton, Starbucks, Sberbank, Rio Tinto, Petrobas, Tata Steel och Tesco.

När det gäller index som underliggande finns det drygt två dussin olika att välja mellan och sortimentet inkluderar både europeiska och nordamerikanska index (FTSE 100, S&P 500, IBEX 35, med flera) och index från andra delar av världen (Tel Aviv 25, Bombay SE, Dubai FMGI, Qatar SDM20, Hang Seng, Kuwait General Index, Nikkei 225, m fl).

En majoritet av de valutapar som erbjuds som underliggande för binära optioner hos BloomBex består av de mest frekvent handlade valutorna på forexmarknaden, med det förekommer också några valutapar där mindre flitigt handlade valutor som BRL, EGP, SGD eller TRY ingår.

Exempel på råvaror som används som underliggande för binära optioner hos BloomBex är guld, silver, platina, råolja, socker, kaffe, vete och majs.

Kundtjänst

E-postsupport Ja
Telefonsupport Ja
Live chat support Ja

Tyvärr finns det inte någon svenskspråkig kundtjänst hos BloomBex, däremot finns engelskspråkig kundtjänstpersonal tillgänglig dygnet runt.

 Insättningar och uttag

Exempel på transaktionsmetoder som accepteras hos BloomBex:

 • VISA
 • MasterCard
 • AMEX
 • PayPal
 • Banköverföring
 • Skrill
 • Neteller
 • Diners
 • Switch
 • Maestro
 • Delta
 • Solo
 • JCB

Som huvudregel gäller att man måste göra uttag med samma metod som man gjorde insättningen, såvida uttag går att göra med den metoden.

Lägsta tillåtna uttag är 100 USD.

Uttagsavgift tillkommer för varje uttag.