AnyOption

Denna mäklare erbjuder ej längre handel med binära optioner. Svenskar som vill handla med binära optioner bör istället titta på Quotex eller Pocket option.

anyoption-logoAnyOption är berömda för att, under vissa förutsättningar, ge 15% cashback som tröstpris när man förlorar pengar på en binär option. En sådan cashback kan ha en rejäl positiv inverkan på bankrullen över tid eftersom man får pengar som man kan investera på nytt och förhoppningsvis ha bättre lycka med denna gång.

AnyOption finns inte tillgänglig på svenska, däremot på engelska. Man behöver inte vara någon expert på engelska för att förstå vad som gäller eftersom handelsplattformen är mycket intuitiv och lättbegriplig. Det går inte att få hjälp på svenska av supportpersonalen.

Ett stort plus med AnyOption är det informationsintensiva strömmande nyhetsflödet i handelsplattformen.

anyoption

Är AnyOption en scam?

Nej, AnyOption är en välrenommerad mäklare med licens från Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC). Att företaget faller under cypriotisk lagstiftning innebär att det också måste följa den allmänna lagstiftning som gäller inom EU/EES-området eftersom Cypern är en av EU:s medlemsstater.

AnyOption har varit igång i över fem år och har hunnit bygga upp ett gott rykte bland handlarna online.

Obs! Du riskerar alltid att förlora de pengar du köper binära optioner för. Binära optioner är nästan alltid att se som högriskköp.

Korta frågor och svar

Hur länge har AnyOption varit igång?

Sedan år 2009.

Måste jag ladda hem och installera handelsplattformen i min dator?

Nej, man kan handla direkt i webbläsaren.

Går det att handla med binära optioner i mobiltelefonen?

Ja, det går att handla med binära optioner i mobila enheter uppkopplade mot internet, inklusive sådana som använder operativsystemen Android eller iOS.

Vilka språk finns AnyOption på?

AnyOption är tillgänglig på Engelska, Tyska, Franska, Italienska, Spanska, Turkiska, Ryska och Arabiska.

Bonus

Precis som många andra mäklare av binära optioner har AnyOption inte något fast bonusprogram utan erbjuder istället sina medlemmar skräddarsydda bonusar. Om du överväger att registrera dig och göra en första insättning bör du kontakta kundtjänst först så att du kan förhandla dig till en välkomstbonus.

Handelskonton

Det finns inte flera olika handelskonton att välja mellan när man registrerar sig hos AnyOption utan alla får ett standardkonto. Om du är en aktiv handlare kan det hända att ditt konto senare uppdateras med olika specialförmåner.

Handelsplattform

anyoption-plattform

Handelsplattformen är enkel och tydlig. Du behöver inte ladda hem och installera något program i din dator utan all handel sker direkt i webbläsaren. Detta innebär att det inte spelar någon roll vilket operativsystem din dator använder sig av.

Mobil handel

Appar finns tillgängliga för mobila enheter (smarta telefoner och surfplattor) som använder operativsystemet Android eller iOS. Appen för iOS ligger i Apples App Store. Appen för Android hämtar du i Google Play Store.

Typer av binära optioner

AnyOption erbjuder flera olika sorters binära optioner och lite olika tvistar på den klassiska binära optionen. Binära optioner märkta Binary 0-100 har potential att ge 100% avkastning.

När det ska ske någon uppmärksammad börsintroduktion brukar AnyOption lansera binära optioner där det gäller att förutse företagets värdering vid börsintroduktionen. Så skedde till exempel inför börsintroduktionen av Alibaba.

Löptid

De binära optioner hos AnyOption som har kortast löptid går ut vid nästa hela timme efter köpet. Det finns alltså inte några superkorta binära optioner av den typ som alltid går ut exakt 30 sekunder efter köpet, eller exakt 60 sekunder efter köpet, etcetera. Med optioner som går ut vid nästa hela timme kan man själv laborera med hur lång livslängden ska vara genom att välja hur pass nära nästa hela timme man köper dem. AnyOption har även binära optioner som går ut vid dagens slut, vid veckans slut eller vid månadens slut.

Värt att tänka på är också att binära optioner av typen Option+ kan säljas tillbaka till AnyOption under löptiden. Det går alltså att köpa en binär option och sedan väldigt snabbt sälja tillbaka den igen, för det pris man erbjuds just då.

Underliggande

Hos AnyOption används aktiepriser, index, valutapar och råvarupriser som underliggande för binära optioner.

En sak som särskiljer AnyOption från de flesta konkurrenter är att man kan köpa binära optioner här som bygger på valutaparet Bitcoin/USD. Detta har visat sig vara en populär lösning för handlare som vill tjäna pengar på kryptovalutan bitcoins rörelser utan att faktiskt behöva äga och förvara bitcoins. AnyOption har också binära optioner som bygger på valutaparet USD/ILS vilket inte är särskilt vanligt (ILS = Israeli New Sheqel). I övrigt är det stora valutor som gäller, det vill säga olika kombinationer av USD, EUR, GBP, JPY, AUD, NZD och CHF.

Binära optioner hos AnyOption som har Bitcoin/USD som underliggare är vanligen optioner som går ut vid månadsslutet. Hur pass nära månadens slut du köper optionen avgör alltså hur pass lång livslängd det blir. Vanligen ger dessa optioner en avkastning i spannet 50% – 70% när de går ut i pengarna.

Utbudet av råvaror som används som underliggare för binära optioner hos AnyOption är litet och består i skrivande stund endast av råvarorna guld, silver, koppar och olja.

När det gäller aktier som underliggande är utbudet rejält tilltaget och inkluderar företag från många olika delar av världen. Här finns aktiebolag med huvudkontor i USA – såsom Facebook, Amazon, Apple och ExxonMobil – men också aktiebolag baserade i andra delar av världen, till exempel Akbank Turk, Deutsche Bank, Wooridul Life, Banco Santander, Gazprom, Telecom Italia, Intesa Sanpaolo och Mitsubishi.

Ungefär trettio olika index används som underliggande för binära optioner hos AnyOption. Många är stora index baserade på börser i Nordamerika, men utbudet inkluderar även sådant som CAC Future (Indien), KOSPI (Sydkorea), Tel Aviv 25 (Israel), IBEX35 (Spanien), IPC (Mexiko) och SSE180 (Shanghai).

Kundtjänst

E-postsupport Ja, support@anyoption.com
Telefonsupport Ja, +44-2080 9972 62

(Uppringningsservice finns)

Live chat suppport Nej

Tyvärr har AnyOption inte någon svenskspråkig kundtjänstpersonal, däremot kan man få hjälp på engelska. En annan nackdel med AnyOption är att de inte erbjuder support via live chat. Vill man ha hjälp i realtid är det alltså telefonen som gäller. Man behöver dock inte ringa ett dyrt utlandssamtal utan man kan skicka sitt telefonnummer till AnyOption i ett e-postmeddelande och be dem ringa upp istället. Glöm inte att ange när du är anträffbar.

Kundtjänsten är bemannad från klockan 07:00 måndag morgon till klockan 23:00 på fredagskvällen. Sedan håller den stängt fram till klockan 07:00 nästa måndagsmorgon.

Insättningar och uttag

Exempel på accepterade transaktionsmetoder:

 • VISA
 • MasterCard
 • Banköverföring
 • Skrill
 • Ukash
 • Cash U
 • WebMoney
 • ACH-echeck
 • iDeal
 • Poli
 • La Caixa
 • HSBC Bank
 • Direct24
 • ESP

Minsta möjliga insättning är 200 USD.

Ett uttag per månad är fritt från uttagsavgift.